Prințesa Rechinuță

Ilustrator: Anda Nedelea

Mâine e petrecere mare în adâncul oceanului. Fiul regelui delfin se căsătorește cu fiica regelui rechinilor. Tot regatul submarin trebăluia în stânga și în dreaptă ca toate să fie gata până la ora ceremoniei. Formația muzicală a peștilor sabie era deja instalată și cânta pe fundal pentru sporul celor care aranjau ultimele detalii. Era o zi frumoasă, soarele încălzea până și ultimele coltișoare ale adâncurilor. Numai prințesa Rechinuță suspină tristă în cameră ei. Ea nu voia să se căsătorească cu delfinul. Nu știa cum să facă să fugă, își dorea să mai stea în regatul său Ea voia să devină cântăreață la opera rechinilor și apoi când își va împlini visul va vedea ce va să fie.

Trecând pe la fereastră ei, căluțul de mare, Roșcățel, o auzi suspinând. Văzând-o așa tristă a mers la regele rechilor să-i povestească. Când acesta vorbi cu Rechinuța rămăsese surprins de chipul ei cel trist. Nu o mai văzuse așa până atunci. Când a aflat motivul tristeții sale, regele s-a revoltat și nu a vrut cu niciun chip să înțeleagă. Ca să se asigure că nu o să fugă a încuiat-o în cameră. Căsătoria celor doi era acordul de pace între regate și trebuia să aibă loc oricum ar fi fost.

Regele rechin merse la culcare și în noaptea aceea a avut un vis. Un vis care l-a dus înapoi în tinerețea sa, când și el și-ar fi dorit să-și urmeze visul și să se înroleze în armată rechinilor, dar tatăl său, regele prestigios nu i-a îngăduit pentru că trebuia să-i urmeze la tron. Regele a trăit tot timpul cu acest regret, iar când s-a trezit, s-a grăbit să ajungă la Rechinuța.

Printre lacrimi i-a spus că îi înțelege dorință și că i-o va respecta. Atunci i-a vorbit și despre propria sa poveste. Chipul Rechinuței s-a luminat și parcă nici urmă de tristețe nu zăbovise vreodată acolo. A două zi de dimineață prințesa cânta fericită și mergea împreună cu tatăl ei la regele delfinilor ca să anuleze căsătoria. Cum regele delfin era bun și înțelegător a propus ca pacea dintre cele două regate să fie pecetluită de primul spectacol al Rechinuței care va avea loc la granița dintre regate. Nici fiul regelui delfin nu a fost supărat pentru că aleasă inimii lui era prințesa căluților de mare.

Și uite așa s-a mutat petrecerea la granița dintre regate și toți cei din adâncuri au avut parte de cel mai frumos spectacol al mărilor și oceanelor, unde petrecerea continua și astăzi.

Sfârșit 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s