Printre hârtii

Ria nu deschide restaurantul astăzi, este prinsă cu hârtiile și treburile de birou. Trebuie să aranjeze toate facturile cumpărăturilor făcute pentru restaurant, să facă inventarul și să țină și evidența produselor pe care le mai are în micul magazin pe care și l-a deschis de curând. A luat loc comod la birou pe scaunul sau confortabil portocaliu cu desene, așezat pe coltul patului din camera cu balcon.


Prinde cu dibăcie pixul în mâna stângă și se apucă de calcule. Cea mai bună metodă să repeți la matematică în vacanță. Avea fișe cu toate produsele, notase ce cumpărase, ce folosise și trebuia să mai calculeze ce îi rămânea.


A făcut conștiincioasă calculele. Lângă ea pe biroul improvizat pe colțul patului avea tot timpul telefonul care îi suna. Erau colaboratorii, clienți și prietenii. Printre conversațiile la telefonul fix a reușit să facă calculele.

Ca să verifice rezultatele a mers în cămara restaurantului pentru a număra produsele. Totul era în regulă. Apoi a mers și la micul magazin și a numărat produsele de pe rafturi.


Pachetele de biscuiți erau mai multe decât pe hartie, iar ciocolată era mai puțină. Se hotărâse sa refacă calculele și apoi să numere din nou. De data aceasta iese totul cum trebuie. Greșeala era o scădere. Acestea fiind rezolvate își termina ziua de lucru și pleacă să își ia cina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s