Gospodina din balcon

A venit vara și vacanța mare. Cea mai mare bucurie a Riei este că se poate juca în voie. Școala s-a terminat și e timpul pentru puțină relaxare. La începutul fiecarei veri Ria, care are opt ani, își pregătește locul de joacă preferat, balconul. Are un dulap de lemn unde își organizează bucătăria restaurantului ei. Ca la orice început de sezon face curățenie generală. Curăță dulapiorul, spală toate vasele, pentru că avea o bucatarie compet utilată de la aragaz și cuptor până la ingrediente sofisticate. În camara vom intra mai tarziu, pentru că trebuie făcută aprovizionarea.


Așa că spală și curață tot, le așează cu dexteritate și apoi pleacă la cumpărături. La magazinul obișnuit dintre blocuri, unde găsește tot ce are nevoie pentru noul meniu al restaurantului: pufuleți, biscuiți cu cacao și cu vanilie, pufarine, ciocolată neagră, căci era preferată ei, fructe și legume. Plecă acasă cu sacoșile încărcate și aranjează meticulos produsele în cămară. În așteptarea clienților Ria se delecta citind o carte cu povești.


La un moment dat…ce să vezi ? se deschide ușa. Intră Barbie, o știți pe Barbie… cea blondă și frumoasa, însoțită de o prietenă. Se simțeau bine. S-au așezat la masă și au cerut Riei un suc rece de portocale și o salată combinată de pufuleți și biscuiți cu garnitură de ciocolată cum numai Ria gătea în oraș. Clienții au continuat să vină până seara la apusul soarelui. Unii voiau porumb copt, alții ceai, sau doar un ou în tigaie. Ria era foarte fericita că totul era cum își dorise. După o zi plină a închis restaurantul mulțumită. Mâine o va lua de la capăt cu același entuziasm și tot așa până la sfârșitul verii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s